Västra hamnen i Malmö är en speciell plats för många som bor i Malmö . Det händer alltid något spännande med konst, dans eller skådespel. Men det är också en plats med gröna lösningar och ett annorlunda tänkande när det gäller bostäder. Här hittar du också en gigantisk skatepark och massor av badplatser. Såklart är vattensporter populära här med beachvolley, segling och andra vattensporter. Du kan också åka med i en stridsbåt i Malmö vilket är en hisnande upplevelse. Strax intill centralen och porten till hamnen ligger det nya Malmö Live som har ett hotell med 450 rum och skybar på toppen 85m upp i luften.

På Malmö Live hittar du massor att göra i form av föreläsningar och underhållning med kända och okända artister. EN höjdare är också Skåne Wakepark där du kan åka wakeboard på lina i centrala Malmö. I norra delen av västra hamnen hittar du också Scaniabadet. Här bör du vara simkunnig för att trivas då vattnet är relativt djup och det kan förekomma starka strömmar som gör att det inte passa för barn. Normalt sett är det också väldigt bra kvalitet på badvattnen vilket för att det är populärt året om (även för kallbad) att ta sig ett dopp här. Eftersom stadsdelen ska vara ”grön” finns också Sveriges största solfångare här på 1055 m2. Energin räcker för att värma ca 30 lägenheter året om. Stadsdelen är också bygg för att cyklas och inte ta bilen till eller i. Givetvis finns även ett riktigt landmärke i Hamnen i form av det rikskända Turning Torso som är 190 m högt med sina 54 våningar.

Om du är i Hamnen för första gången är tipset att ta Sundspromenaden vilket är stället där ”alla” hänger när det är bra väder. Sundspromenaden är byggd i Azobé träd från Kamerun och ekologiskt odlat (även om en båttransport från Kamerun knappast är ekologiskt). Längs sundspromenaden hittar du bland annat en rad konstverk men även kiosker och restauranger. I västar hamnen drivs allt av 100% förnybar energi och husen och kvarteren ser väldigt olika varandra ut. Stora huskroppar längs med vattnet för att skydda mot vinden till de gröna innergårdarna och kvarteren bakom. De flesta byggnader har gröna tak med växter vilket gr att inomhusklimatet blir bättre.

11 thoughts on “Hotell i Västra hamnen i Malmö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.