Folkets Park, den äldsta folkparken i världen grundad 1891, har genom åren blivit en av Sveriges mest besökta platser. På namnet kan man lätt tro att det är en vanlig, lugn park där man kan ta en promenad, men det är mycket mer än så! (Men du kan ju även promenera där också om du vill, såklart).

Parken ligger i ett kvarter med mycket nöjen i Malmö. Är ni ute på resande fot, så ligger parken endast 2 kilometer ifrån Malmö centralstation, och tar cirka 25 minuter till fots. Där får ni två flugor i en smäll, en fin promenad genom gamla staden i Malmö och därefter väntar en fartfylld dag i Folkets Park. Vill ni hellre åka kollektivtrafik, så tar ni er enkelt fram med buss som endast tar 8 minuter med fyra stopp längs med vägen.

I parken är det mycket grönt – massvis med träd och stora gräsmattor som enkelt kan bli en plats att samlas på tillsammans med familjen eller vännerna på en picknick. Det finns gott om svalkande dammar, som på vintern omvandlas till en vacker isbana för skridskoåkning. Vill ni grilla, så finns två iordningställda grillplatser och en stor lekplats för barnen.

Medan ni går igenom parken kan ni se hur parken förändras och har många olika sidor, med nytt att erbjuda på alla olika områden. Under somrarna finns olika verksamheter på plats som ger, om möjligt, er gäster mer att prova på tillsammans. Restaurangen och cafét Far i Hatten, som finns i parken, har öppet året runt med gott om ekologisk och närproducerad mat. Vill du testa vegetariskt, så finns även många vegetariska alternativ på menyn.

Passa på att utmana varandra i en match i äventyrsgolf, där banan är inspirerad av inget mindre än Malmö sig självt! Gå tillsammans på en teaterföreställning eller besök Malmös reptilcenter och gå in i en djungel på 500 kvadratmeter. Lite senare när solen börjar gå ner, kan ni söka er till Cuba Café, där ni kan dansa natten lång.

Det bästa av allt? Folkets park har gratis entré och grindarna är alltid öppna för besökare! Är det någon specifik verksamhet ni vill besöka, kan ni kolla upp öppettiderna här.

Ni kanske blev lite sugna på att besöka Malmö och Folkets Park nu? Kolla runt på hemsidan för mer inspiration!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *