Ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja när man ska iväg och resa. Men om ni kommit fram till att det är centrala Malmö ni vill till – så har ni hittat rätt. Här listar vi tre stycken hotell i centrala Malmö. Nära till shopping, restauranger och alla nöjen som Malmö har att erbjuda!

Scandic Stortorget

Som man hör på namnet, så ligger Scandic Stortorget precis vid Stortorget i Malmö. Hotellet är både personligt och modernt. Här finns ingen restaurang, men med tanke på hotellets läge, så finns en hel del av Malmös utbud precis utanför dörren att ta vara på. För en liten extra guldkant på vistelsen, så får alla gäster tillgång till solarium, bastu samt motionscyklar.

När man besöker Malmö vill man gärna besöka Lilla torg, och bor ni på detta hotell så ligger Lilla torg endast 30 meter från hotellet. Kommer ni resandes från Malmö Centralstation, så är det bara en promenad på 4 minuter tills ni är framme vid hotellet Scandic Stortorget.

Elite Hotel Adlon Malmö

Endast 5 minuter från centralstation, och granne med Scandic Stortorget, ligger Elite Hotel Adlon i centrala Malmö. Hotellet öppnade år 2010 och ligger i kvarteret Rosen, 90 meter från Lilla Torg och annan intressant historia om Malmö.

Tidigare på hotellets plats fanns den Gamla Saluhallen, och var Nordens största marknadsplats i slutet på 1500 – talet. Här passade alla på att sälja sitt – slaktare, bagare och fiskare, vilket gjorde att marknaden växte.

Ifall det börjar kurra i magen, behöver ni inte gå långa vägar. På hotellets restaurang Rosen Bar & Dining serveras mat från det skandinaviska köket i avslappnad stämning. Det sägs även, att restaurangens cocktailbar är den bästa i Malmö. Värt ett besök, eller hur?

MJ’s

I ett av Malmös charmigaste och mest välbevarade kvarter, Gamla Väster, ligger hotellet MJ’s. Den moderna klassikern MJ’s är en del av hotellgruppen ESS Group och har 69 rum med vackra ekgolv, äkta mattor och ni sover gott i sängarna bäddade med duntäcken.

MJ’s ligger granne med Elite Hotel Adlon, endast en fem minuters promenad från Malmös centralstation. Är ni på väg till Lilla Torg, så kan ni gott och väl ta er fram till fots så kommer ni till torget som ligger endast en minut bort. Förutom det, så är hotellet nära till allt annat möjligt som Malmö har att bjuda på.

Även på själva hotellet finns det mycket att hitta på. I relaxen kan ni värma upp er i bastun, passa på att träna en stund i gymmet eller kanske prova en ny favoritdrink i baren?

Ni kanske blev lite sugna på att besöka Malmö och Lilla Torg nu? Kolla runt på hemsidan för mer inspiration!

13 000 thoughts on “Hotell nära Lilla Torg i Malmö