När ni befinner er i Malmö, så rekommenderar jag att besöka Malmöhus slott. Malmöhus slott är ett slott som är beläget på Slottsholmen i Malmö, omgivet av vatten med vacker natur.  Med tanke på att det uppfördes mellan 1526 och 1539, gör det till Nordens äldsta bevarade renässansslott! Oavsett om slott ligger i ditt intresse, eller om du aldrig besökt slott förr – så är det en unik upplevelse i Malmö som vilar på mycket historia från förr.

På Malmöhus slott bodde danska kungar när de besökte Malmö, men när fästningen förlorade sin betydelse under 1700 – talet, så användes det ofta som fängelse. De fängelselängorna har dock rivits och ersatts med museibyggnaderna som finns där idag under den tiden då museet flyttade till Slottsholmen år 1937. Lite trevligare så, eller hur?

Det bästa är att man inte behöver gå långt för att komma till slottet! När ni befinner er i centrala Malmö, behöver ni endast gå en promenad på cirka 20 minuter för att komma till slottet. När ni ändå är på gång, så kan ni dra ett varv genom den vackra slottsträdgården som är precis mittemot slottet.

Förutom slottet, så kan ni även besöka Kommendanthuset, eller kanske teknikens- och sjöfartens hus, i samma veva? Börjar det kurra i magen finns restauranger och kaféer på plats som erbjuder allt från kaffe och smörgåsar till ekologiska luncher och andra förfriskningar.

Man vill ju även gärna veta när man har möjlighet att besöka slottet. Som vuxen kostar det 40 kronor, men för yngre är det fri entré upp till 19 år! Perfekt för er som reser med familjen, eller för er som reser med vännerna. Tiderna ni kan besöka slottet är mellan 10 – 17 dagligen. Och du, när man köper en biljett gäller den under hela dagen på alla delar av museet. Perfekt för en heldag med mycket av Malmös historia!

Ni kanske blev lite sugna att besöka Malmö nu? Kolla runt på hemsidan för mer inspiration till er resa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *